Извънземни
/хумористично/
Отдавна гложди ме въпроса...
И да не се окажа боса,
реших аз, сложната дилема-
мислейки, разреших проблема:
Ако мъжът изневерява,
въпрос е туй на чест и слава.
Но сигурен е във една-
във собствената си жена.
Той сигурен е- тя не може
да му изневери, не дай си, Боже,
а камо ли да го напусне.
Това не може да допусне.
За всяка женена жена
е вярна притчата една-
тя своя любещ, мил съпруг
не може да смени със друг.
Е, не останаха жени.
С коя ли да изневери?
Възниква интересна драма-
за изневери, жени няма.
Да осъществи, той, свойте нужди
не може, със жените чужди.
Та ясно- страстите си земни
задоволява явно, с извънземни.
© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.