Жадувам
Приспивна песен чувам.
От твоята уста ли тя звучи?
За нежни думи аз жадувам.
Тишина и всеки пак мълчи.
От бездушието страдам.
Шепот, нежност, суета.
В сърцето мъка слагам.
Очаквам любов и пиета.
Край мене света премина
в тишината на една любов.
Младостта уханна си замина.
Житейски порив и покров.
© Йонка Янкова All rights reserved.