Mar 23, 2021, 4:56 PM

,,Жажда" 

  Poetry » Other
362 0 0

Сълза кристална звъннала във здрача,

целувка бърза в трепнещи уста,

задъхан миг, раздяла кратка

и тръгваш ти понесъл свойта дан.

 

Море, вода и пепел във Душата,

прощален /стон/ жест, отложена мечта,

препускащо сърце, ръка в далечината

и глас кънтящ във храма на нощта.

....................................................

....................................................

....................................................

 

Завръщане, усмивка, в ляво – тръпка,

поток от чувства, плачеща жена,

две чакащи очи, преплитаща се болка

и устни жадни в устрем,

кристалната сълза да пресушат.

 

P.S.

За истинските сълзи, винаги ще има "жадни устни"!

За истинската /вътрешна/ красота - "жадни очи"!

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??