Най-хубавите думи
за теб отключвам и
за вятъра завързвам -
около теб да кръжат,
в очите ти да плуват,
че те все сухи са
и звукът на сълзите
не знаят.
Избрах ги -
да са пълна палитра,
цветни
и до мокро свежи,
наредих ги по сила -
от кресчендо до шепот
и с малка пауза
всичко да кажат
за обичта ми...
Сега
цветно мълча
и от жажда за думи
пресъхвам.
© Дима All rights reserved.