Sep 18, 2013, 11:47 PM

Жега 

  Poetry » Love
842 0 3

В тропическата жега на душата ми

Се разбушува неочаквана стихия

И като в приказка, тя, празнотата ми,

Обзета бе от истинска магия.

 

Във бездната, където бе заточено

Сърцето ми откри пътя нагоре.

Макар и дълго то във времето проточено

Не ще се спре да се изкачва, да се бори.

 

Свободно то пак утре ще се радва

На волния си полет из света.

И като птица прелетна дните си то ще прекарва

Във вечния си път към пролетта.

 

Н.Д.

Кьолн

27/28.07.2013

© Надя Даскалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??