Jan 23, 2007, 12:49 AM

Жега 

  Poetry
677 0 9

ЖЕГА


Със сух език ме лизна, разкърви ме
тайфунът летен - ръбест и горещ,
в зениците ми пясък лют посипа
и восък лепкав пих от жива свещ!

Кикотене на пламъци ме жегна,
прониза ме пищене на петли,
изтръпнали ръце без свян протягам
към клюновете остри на орли!

И искам да се видя по-щастлива
от вятъра преливащ в песента,
аз чакам, че от обич ще загина,
от обич изгорена ще умра!


© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??