Feb 8, 2015, 10:49 AM

Желанието 

  Poetry » Other
378 0 2

Нощта е пак потайна и зловеща

със хилядите бляскащи звезди;

омайна, хладна, като че усеща

самотата във човешките души.

 

Със сила тайнствена умее да извлича

копнежи и желания, завити

от хората отричащи под тежката завивка

на предубеждения невъзприети.

 

Желанието се спотайва зад невиждащи очи,

но дебне за възможност да пребъде.

На въдицата на ума не се лови

и образа си чака да приеме.

 

Опиташ ли се да го спреш си ти изгнаник,

загубен в дебрите на самотата.

И как да победиш, кога противник

са виковете остри на душата ?!

© Мария Бум- бум All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??