Jun 18, 2020, 10:32 AM

Жена 

  Poetry
278 1 0

Такава съм –

суетна по-малко,

закачлива по-много.

И нищо човешко не ми е чуждо.

С годините съм се променила

към по-добро... дано!

Съпруга-вярна,

"долу в бъчвите има толкова горчив пелин"

все още недопит.

Майка-до гроб

порасналите вече две мои деца-

син и дъщеря,

ще уча и крепя

с уморените си вече рамена.

Такава съм - и аз се уча все още

на нещата от живота

и болка да изпитвам

и радост да посрещам,

съвет да давам и да приемам.

Богата съм с приятели

и неприятели ме заобикалят

(да са здрави)

Такава съм - Жена,

по-красивото творение на Бог

взета от реброто на мъжа.

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??