Jun 27, 2007, 10:09 AM

Жена на вятъра 

  Poetry
814 1 15

Не се заплитат кичурите диви
на тази луда вятърна жена.
Тя майка е на всички самодиви,
а бесният тайфун им е баща!

Очите й пренасят сто вселени
връз дръзките баири, през реки...
За нея няма време, бариери...
Тя майка е на всички свободи...

Ръцете й са космосно всесилни,
сърцето й е буря от слънца!
Моретата не могат да я стигнат
с най-мощната цунамична вълна!

Изпъната и жилава... незрима,
и брулеща ни тленните тела...
Тя знае и лета, и люти зими -
на вятъра неземната жена.

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??