Feb 17, 2023, 12:18 PM

Женска чест 

  Poetry » Love, White poetry, Other
574 1 0

Не искам никого освен теб.
На другиго не ще дам моята душа и честта си ще запазя само за теб.
Пред теб добра и до теб, ръка за ръка, ще вървя.
За теб ще пазя страх, но не ще те накажа с чужда постеля
и над мене чуждата власт.
Пред теб никой няма да застане, аз пазя своята чест 
и не ще извърша такъв грях – волята ти е пред всички тях.
В очите ми любовта, в ръце сърцето си държа
и не ще го смачкам с лекота.
Теб обичам и ти се вричам.
Твоята воля чужд мъж не ще престъпи... никой друг няма място в моя свят.
Никой друг няма да навлезе в моя храм,
където само ти първо място и сърце си завладял.
Честта си няма да престъпя, няма да отстъпя!
Тялото си няма да продам, душата си да удавя в поквара и кал.
И светец си ти за мен, и дявол... на себе си мен си отдал!
За чужд праг аз не искам да знам.
Не искам чужда длан.
Ти пази ме, заключи ме в сърцето си – мой единствен храм.
На друг ти не давай своя дар, не ме пускай!
В ръцете си здраво дръж и не позволявай твоето да го има друг.
Единствен – за теб заклевам си женската природа и честта...
друг да не притежава твоята жена!

18.12.2019г.

© Цветомира Тошева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??