Oct 6, 2013, 5:26 PM

Женска клетва 

  Poetry » Love
744 0 10


Облечена си в истински морал
и той е най-красивата ти дреха,
а добрината ти - прекрасен дар,
в сърцето като малко слънце свети....

Би чакала до края на света
мъжът, в когото някога се влюби,
калена си с горчива самота
и няма как да вярваш във заблуди.

Вървяла си към щастието си
във името на уморени чувства,
на шията ти вричане виси,
подписано с горещи, верни устни.

Аз виждам огъня в очите ти
и той ме пари, сякаш е светиня...
ще си отида, за да не боли -
не искам женска клетва аз да взимам.

Тя е по-силна от сълзите ти,
минава през животи и през смърти,
и само със любов тя се руши -
от друга клетва - диво безразсъдна...

 

ekstasis

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??