Jul 27, 2006, 7:27 PM

Жив си - бързаш - за къде? 

  Poetry
1305 0 6



Лятото е в ляво от гората.
Пътят скучен е и пуст.
Лягаш рано, рано ставаш,
за да може утре да си тук.

Бляскаво нелепа е луната.
В театър без декори,
в град, белязан с восък,
просяк спори със съдбата.

В дясно уличните лампи
пламват слепи в немотата на деня.
Вее скука от цветята.
Няма смисъл без живот.

Жив си - бързаш - за къде?

© Огрян Орешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??