Feb 19, 2014, 12:08 AM

Жива съм 

  Poetry
530 0 2

Жива съм

 

Понякога душата сбогува се със тялото,

но пак живее –

ту плаче, ту се смее...

и... разбираш – у живите боли...

Страдах от цинизма, прикритите лъжи...

и тъй като със лошите лесно се прощавах,

тръгвах си и... никога,

да, никога за нищо аз

не съжалявах,

назад не се обръщах,

отказвах се от хора - чужди...
Страдах от нескритата ирония – понякога,
която душата ми  разкъсваше,
но аз живеех...

Падах, а после бавно

мъчително пак ставах,

изправях се,

вървях

и нови пътища проправях

във тоз живот на фалш и суета...
И... още жива съм,

а повече... дали ми трябва?...

© Пенка Обновенска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Никога нищо не се дава наготово. Всъщност щастието трябва да се изстрада. Иначе как да направиш разликата...
  • След живота да сме здрави за да го живеем...

    Много хубав стих! Поздрав!
Random works
: ??:??