Животът е суров!
Жалко, че никой за живот не е готов!
Един страда, друг се предава,
а аз... Аз какво?!
Гледам го с насмешка
и упорствам с глупост човешка.
Да го живея искам. Явно и да страдам искам!?
Себе си не предавам
и пред трудностите заставам.
Да се жалвам нямам време,
животът зъл ще ме превземе.
Животът е суров!
Жалко, че никой на живот не е научен!
Един идва, друг си отива
и си мислиш, че това е животът...
Не!
Животът е борба, за която си струва.
Животът е да си на нокти.
Да знаеш, че можеш
и да искаш да можеш.
Животът е сражение,
в което да има попадение.
Друг е въпросът –
кой за какво и срещу кого се бори
и дали себе си сам не ще някъде зарови!
© Мина All rights reserved.