Животът ми... във огърлица
наниза – малахит, нефрит, ахат...
след просто камъче в редица
положи перла - символът за страст.
Рубин до бял кристал постави,
до него розов квац с любовен жар.
До яспис въгленче забрави,
а после... замени го с тюркоаз.
Подреждаше и ураганно
богатство с бедност, обич с празнота,
любов с предателства камбанни,
приятелства... родили тишина.
Какво съм днес? Жена на възраст.
Не млада, но приела мъдростта,
че всеки камък режисира
украсата... в човешката душа.
13. 05. 2022
© Таня Мезева All rights reserved.