Jul 2, 2013, 9:39 PM

Живот по навик 

  Poetry » Love
427 0 1


Живеем ден след ден така - по навик,
преследвани от хищна рутина:
с мечтите ни несбъднати се храни
убиец на човешка топлина.

Заспиваме прегърнати - по навик,
забравяме целувки в някой сън,
не искаме в сърцето да признаем,
че чувствата ни скитат се навън.

Раняваме със думите - по навик
и щом удари точен рикошет,
е трудно счупено да се поправи
със прошката – лепилото за лед.

Обичаме се с маските - по навик
и снемаме ги в чуждите легла,
във тъмнината утрешните правим
със устни и изгарящи тела.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, живот по навик...
    Хубаво стихотворение, както всички твои.
Random works
: ??:??