May 29, 2024, 10:01 PM

Животът 

  Poetry
103 0 0

Животът

 

Дойдох без нищо! Просто се родих!

Така и ще си тръгна от света!

Тук-таме написах някой стих,

но кой ли пък ще мисли за това?

 

Ще мине много време може би

когато всичко ще е само прах!

Пресъхнали от сълзите очи,

и някъде дълбоко пазен грях!

 

Но зная-утре слънце пак ще грее

без мен, без теб, дори без всички нас!

Животът даден е да се живее

във всеки миг, във всеки ден и час!

 

От тук без нищо всеки си отива

и ще поеме път към вечността!

Душата ми ще полети щастлива

във сините, безкрайни небеса!

 

29.05.2024 г.

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??