Ако ще да трябва аз там
да те положа като жертва
и там последно сбогом да отроня,
ще го сторя аз, и безстрашен,
с очи, отправили своята заплаха,
ще тръгна аз по пътя вечен към...
Да, бих те жертвал, бих дарил те, ако във замяна аз получа правото да кажа на света:
„Не спирай да мечтаеш!”
Ето, тръгнах и няма поглед
да обърна аз назад, щом поел съм път към вечността.
© Владимир Василев All rights reserved.