Jun 12, 2009, 10:04 AM

Животът 

  Poetry
1270 0 26

 

 

 

Животът се усмихва лаконично
във твоето прозрачно огледало
и бавно те увлича драматично,
завива те с измамно одеяло...

Излива в теб емоции щастливи,
занася те на седмото небе,
а после хвърля ласки уродливи
и спира всичко, времето боде...

Във краски благородни те гримира,
облича те във рицарски костюм,
а ти усещаш злото как напира
да влее в теб от своя див парфюм...

И влизате във битка, тъй епична,
и смееш се, и като звяр ревеш,
и всеки ден за кауза различна
готов си всички сили да дадеш...

А любовта, притихнала те чака
на прага нов на твоята изба,
с последен влак илюзията трака
на рамо със суетната торба...

Животът се усмихва поетично
във счупеното малко огледало.
Лъжите те увличат прозаично,
а истината е една... и бяла...



© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??