Животът е кратък,
от вечност е миг
и ние живеем забързани.
И често тревожно надаваме вик,
усетим ли
как сме обвързани.
Животът е сложен
и тъй многолик,
влече ни от бързей на бързей.
Дори да е кратък,
дори да е миг,
живей го разумно, не бързай.
Макар и с укрепнали
вече крила,
не литвай в простори самотни.
Виж волните птици -
летят на ята
и срещат и бури страхотни.
© Славка Любенова All rights reserved.