Aug 6, 2008, 11:57 AM

Кажи ми, Господи!... 

  Poetry
705 0 18
           Кажи ми, Господи!...
                                                                 
                                           "Роден си, човече, за да губиш,
                                             за да гинеш, да се надяваш,
                                             да се страхуваш, да тревожиш
                                             и другите и себе си, да се боиш 
                                             от смъртта и да я желаеш - 
                                             и най-лошото: никога да не знаеш
                                             докъде си стигнал."     Сенека

Кажи ми, Господи, къде съм аз сега -
в началото или във края,
преродена ли съм аз тъга -
кажи ми - що съм - аз не зная?...

И толкова изминаха години,
за кратко щастие познах,
в твоя път ти поведи ме,
дали е по-щастлив един монах?...

Сега, когато те попитах
и мислите ми ти четеш,
прости ми - всичко аз  опитах,
но ти от мене - няма да се отречеш!...

Кажи ми, трябва ли да зная,
какъв е твоят план за мен,
дали ще бъда в Ада или в Рая,
какъв ще бъде утрешния ден?...

Дали Любов си само или прошка,
дали си съдник строг в света,
не спирай, Господи, а претвори ме,
в пътеката аз твоя да вървя!...

Води ме - да не се изгубя,
какво от туй, че що съм аз не знам,
води ме - знам че ще е хубаво -
там, във твоя Божи светъл храм!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??