любовта се определя със галактики
и с хиляди слънца, избухващи във теб,
със топли нощи и намачкани чаршафи,
с безброй звезди, луна, окъпана във мед
любовта измерваме в съзвездия,
в кълбета пламък и във шепи лунен прах,
във капки дъжд, осеяли прозореца,
в мечти и есенни листа
© Ванеса All rights reserved.