Nov 20, 2014, 6:51 PM

Как ми липсваш 

  Poetry » Other
323 0 0

Как ми липсваш, мой брат! За това не говоря.

Ти се луташ в нощта, моя бягаща мисъл.

Идва утро,  отново ще блесне простора,

а съвсем сякаш бях те да дълго отписал.

 

И те чувствам до мен, и ръка да протегна,

ще ме срещне за миг сякаш меката кожа

и ще бъда щастлив с тази мисъл последна

на челото му трънно венче да положа.

 

Преди още да срещна отново зората,

аз ще бъда щастлив от промúсълта Божя,

върху крехкото рамо на нея, сестрата,

да зазидам несбъдното в светлата ложа.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??