May 10, 2017, 1:55 PM

Как се отглежда обич 

  Poetry » Phylosophy
437 1 5

Питаш ме, дъще, а отговор нямам,

как обичта се спасява?

Ето, поглеждам над твоето рамо,

мисли за наниз пресявам...

 

Всяка от тях - култивирана перла,

зЪрно - безценен подарък...

Слушай внимателно: тъй ще намериш

обич под слънцето жарко!

 

С устни и с поглед... Пусни я в теб, дъще!

Огън за нея разпалвай!

Щом обич огнена имаш си в къщи -

крачиш през дните корави...

 

Твоята обич ще бъде на топло,

нежно докосвай я с пръсти.

Времето дипли спиралите обли -

тя с теб променя си ръста!

 

© Елия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??