May 8, 2011, 10:19 PM

Какво да направя – пораствам 

  Poetry
1065 0 2

Какво да направя – пораствам

 

Какво да направя – пораствам.

Оптимистка бях – реалистка станах.

Не вярвам да има мечта изживяна.

Животът обърква и наранява.

Няма идеал неопетнен,

както и съвършен човек.

Няма усмивка задържана,

но всеки каприз – задоволен.

Вярата ми е слаба,

както и всяка “красива” дама.

Ценностите ни се смениха,

а хората уж се промениха.

Бебета се продават

като топъл хляб,

а ни свързва само чат.

Пропастите не се преодоляват,

а нас ни забравят.

Лъжем себе си по–добре,

отколкото си признаваме.

Рядко се прегръщаме

и трудно се обичаме.

Слабости ли показваме

или наистина не се понасяме,

мразим ли се?

Какво да направя – пораснах.

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, стихът е хубав, хареса ми с искреността си и откровението.
    И толкова истина има в него!!!
    Не се отчайвай, това е само първата крачка по пътя на порастването
    Имаш дълъг път и се надявам на още стихове!
    Поздрави и прегръдка от сърце!
    Много близък до мен стих...
  • Толкова млада, а толкова мъдра, поздрав!
Random works
: ??:??