Какво е да си само миг щастлив -
една безкрайност вечна,
но той е толкова красив,
докоснал близостта далечна.
Когато вкусваш благодат
с приятната наслада,
да се почувстваш млад
е възвишена награда.
Да забравиш за смъртта,
която безмилостно те дебне,
за да те покоси в нощта,
щом до теб смирено легне.
Усмихни и се, дори и през сълзи,
нека види залеза в очите,
където този миг завинаги ще заблести
по-сияен даже от звездите.
© Росица Димова All rights reserved.