Mar 27, 2010, 9:12 AM

Какво е щастие 

  Poetry » Phylosophy
6154 1 20

Какво е щастие? Една усмивка.
Приятелско обаждане в нощта.
Глас топъл. Майчина завивка,
даряваща любов и светлина.

А може би  искряща  радост,
проблясваща във детските очи.
Любов красива, нежна сладост,
романтика и сбъднати мечти.

Клонче с аромат на пролет...
Песен кукувича в утринта...
Слънчев лъч, усмихнат в полет...
Щастие са... дребните неща.

Старческа ръка, докоснала те плахо,
с няма благодарност на уста
за любовта, получена на сляпо,
за жълтите стотинки във дланта.

Щастието... носи откровеност,
истинност, Вселенска доброта,
и душата, същността нетленна,
е в хармония. Миг на красота.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??