Какво е стиха се аз чудя,
какво му е толкоз добро,
като аз само се губя,
в овъртяно и сложно писмо?
Някаква мъничка рима,
някакъв сложничък троп,
някаква смешка любима,
и кажи-речи, стиха е готов.
Нито кат' роман интересен,
нито кат' статията интригуващ,
нит' мелодичен кат' песен,
нито кат филма - вълнуващ .
Защо се тогава тормози
поета, така упорито:
дума коя да положи
и как да бъде по-сбито?
И се замислям накрая,
че вгледан в звезди,
поета светове не създава,
но света ни - гради !
© Зами Слисев All rights reserved.
ей го къде бил чалъма как се раждал стихА!
Поздрав!