Aug 11, 2015, 8:41 PM

Камбана пред стената 

  Poetry » Other
477 0 2

Камбана пред стената

 

Викът на сърцето заглъхва в стената -

камбана, която от болка звъни.

С какви ли очи да съзрем небесата -

земята на смърт от греха ни вони.

 

Нима сме тъй слепи, нима сме и глухи?!...

Не носим ли в себе си живи сърца?!

Защо ли насищаме само търбуха?

Защо ли гладува тук всяка душа?!...

 

На нея духовна храна ù не трябва.

Какъв ти тук дух, - вече всичко е бит!

Живота щом свеждаме само до хляба,

ще бъдеш пак гладен, дори да си сит!...

 

Но кой ли да чуе камбаната?! - плаче!

Как биха запушили нейния глас!

На себе си ставаме същи палачи,

омесили хляб с фарисейския квас.

 

Пращящи от здраве, пак цели сме в рани...

(Животът не свършва с човешката смърт).

Но тихо е - гузни сърдечни камбани

от срам пред стената позорно мълчат.

 

Нима ги не виждаме - в нас са стените!

Кога ли ще рухнат от истински вик?

Животът без Бога е смърт за душите!

Камбаната бие с изтръгнат език.

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Как съм пропуснала този невероятен стих!?
  • Невероятна камбана си ти! Не спирай да биеш!
Random works
: ??:??