Aug 21, 2011, 7:22 PM

Кандисах, майчо, сандисах 

  Poetry » Other
2382 0 6

Майчо льо, стара майчинко,

кандисах, майчо, сандисах

хубави моми да любя...

Вчера си пойдох с кончено,

кончено - шарколията,

на бистра Чая да ида,

кончено да си напоя...

А га си ряка стигнафме,

Бачковско бяло момиче

бяла си риза переше,

бяло си лице миеше...

Конче си сопря ногине,

не щя водица да пие,

саде с опашка играе

и пойде назад да иде...

А га си впряфме очите

в нейни очинки росица,

Божия бистра сълзица...

Нещо ми сбоде сърцену...

Отдолу зачуф тъпане,

тъпане, още краллета,

тьонка е гайда писнала,

тежка е сватба тръгнала

мойна да исшат дощеря...

Кандисах, майчо, сандисах

хубави моми да любя...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??