Sep 8, 2014, 5:14 PM  

Картина с маслени бои 

  Poetry » Landscape
357 0 6

На рамката с платното бяло

полагам с четката боите.

И слънцето е сякаш спряло

в пейзажа шарен на горите.

 

В платното всичко оживява

от красотата на боите.

И то във мене заживява,

като сърцето ми в гърдите.

 

От прясната картина даже

и терпентина ме опива.

Той сякаш иска да ми каже,

че всички страсти ги попива.

 

Че всяка багра е и чувство

със своя радост и тревога.

Че всяка точка е изкуство

и то е даже дар от Бога.

 

С богатството на цветовете

рисувам с обич аз нещата.

Така представям световете,

събиращи се във душата.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??