Jun 8, 2022, 6:25 AM

Картината в хола 

  Poetry » Love
383 2 3

Помня очите ти с огън,

помня и допира нежен,

помня картината в хола,

а ти седнал пред нея небрежно.

 

И рисуваш със лека ръка,

личи си - шедьовър същински.

Но в тази картина си вложил

прекалено болезнени истини.

 

Очарователна само привидно,

тя всъщност навява тъга.

Платното ти явно е изповед

на гибелна, тежка съдба.

 

Цветовете са ярки и живи,

нарисувал си даже оркестър.

Ятото хора отдалече го гледат

и се лъжат - това е фиеста!

 

На празника мрачен - много лица,

възсветли, приятно красиви,

чакат да свършиш със своята жал,

разплаквайки даже статива.

 

Поставяш финалните щрихи,

още мъничко жълто и синьо.

Картината сега е готова,

вече празна бутилката вино.

 

Доизгаря в очите ти пепел,

в допира има и нотки на грубост.

Платното ти явно е клетка

за скритата вътрешна лудост.

 

Тази вечер сме тук за последно,

пределно ясно какво е статуквото -

ти все пак си имаш семейство,

а нас ни разделят изкуствата.

 

Но кого да виня за съдбата?!

Различни пътеки със тебе вървиме...

Че някак изчезна отдавна мечтата,

която живяхме я само в картина...

© Вале Спатия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Може би всеки си има по една такава картина. Поздрави за хубавия стих!
  • Красива поезия със запомняща се поанта. Поздравления!
Random works
: ??:??