Dec 24, 2013, 1:46 PM

Клетва 

  Poetry » Love
579 0 0

Не казвай нищо.

Пак са само думи,

повторени от теб или от мен.

Сега лекувам своето безумие,

съшивам спомени разнищени

и още дишам - ден за ден.

Сега приспивам тихата си лудост

и в Ада те кълна да изгориш,

сърцето си - кълна те - да изгубиш,

да бъдеш слаб, да плачеш и пълзиш,

поне за миг да можеш да усетиш

как страдах аз,

как плаках и линях,

как тлеех като гаснещо огнище

и плащах неизвършен грях.

Сега - любовница на Самотата,

оплакваща във бяло Младостта -

погребах я с венци и траур пищен,

тъй както подобава пред света.

Не ме поглеждай

и не казвай нищо...

 

 

Р.Ч. 2007'

© Росица Чакърова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??