Реших да потърся ключа към промяна –
промяна от вътре. Да бъда жената,
която през огън и жупел минава,
но вярна на себе си следва съдбата.
Къде ли не търсих?! Кого ли не питах?!
Порових дори във мечтите си смели.
И бавно безкрайните възли разплитах
сред мисли от страх и вина онемели.
Изхвърлих обидите тежки предишни,
най-скъпите спомени скътах в душата,
отърсих се твърдо от грижи излишни…
И ето… Ключът бил е в мене самата.
Веси_Еси (Еси)
© Еси All rights reserved.