Apr 24, 2008, 6:59 AM

Когато блесна 

  Poetry
520 0 4

Когато блесна
Под светкавицата
Новата ти кожа
Боядиса ли забравените си
Очи от дъжд намокрени
Където само още миг
Са спрели да почакат
Три ястреба
Герб на племе
И време на поробване

 

Боядиса ли ги
Тънките сълзи
Да проговорят
Колко дни са минали
И колко спомени

 

И като принцеса
В мръсната си рокля
Калните обувки носиш още
Влачиш малкото останало
Не искаш повече

 

Под светкавицата
Когато блесна
Слабото от глад
Желание
Запомни ли коя си
Къде отиваш
И колко вечност още
Те очаква

 

23.04.2008

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??