Когато метите изчезнат...
На един приятел
Мечтите ти дават крила и надежда,
с които кръстосваш света виртуален.
Не искаш да вярваш, че често подвежда,
забравяш, че има и свят безначален.
Когато мечтите изчезнат, тогава...
ще срещнеш от близо „на живо” живота,
за който си нямал реална представа.
А в него... ще видиш и Рай и Голгота.
Мечтите са всъщност душевна витрина,
без тях и човекът в робот се превръща.
Но винаги трябва да имаш причина,
която в реалният свят да те връща.
© Христо Запрянов All rights reserved.