Mar 24, 2010, 4:42 PM

Когато ми дойде реда 

  Poetry » Other
873 0 19
Когато ми дойде реда
да се представя на Господа,
ще застана пред него
с уши,
а с очите ще търся детето си.

И ще река:
- Господи, аз съм този,
дето му взе сина.
Долу бях заради него
и тука дойдох зарад него.
Къде е?

А Господ,
нали е добър,
ще рече настрани:
- Махнете го тоя!
Да върви при детето си!

Щастие!
Ето това са божествени думи!
Божествена музика!

Чакам!
Броя дните и думите.
Всичко броя.
Да не изпусна реда си.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??