Nov 25, 2018, 1:47 PM  

Когато те загубих 

  Poetry » Love
496 4 2

 

И плач не бе, и сън не бе,
когато те загубих.
Порой в небе, сълза в море - 
когато те загубих.

 

Ти бе във мен и аз във теб 
когато те загубих.
Навек прокълнах тоя ден
и себе си погубих.

 

Какво ли бе това, кое
очите ти съзряха?
И аз какво направих, аз,
дали ме разпознаха?

 

Кое небе във тебе бе,
че още щом те зърнах
отместих взора си сломен -
на твоя не отвърнах.

 

И слънцето ти онемя,
във залеза изчезна.
А моят облак не успя

да слезе в твойта бездна.

 

***

 

Тогаз се изви дъжд пороен
и капка една се разля
на други две капки вода,
а те изпариха се в зноя.

 

2001


 

© Хел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Е, да, последния стих не отговаря по ритмика на останалите, но това е може би защото в действителност не се бе излял дъжд физически, а само в душата ми ...
  • Може и без последното четиристишие...
Random works
: ??:??