Dec 26, 2015, 8:24 PM

Коледни видения 

  Poetry » Humour
394 0 1

Просторът син, дълбок и ведър       

завършва с фин контур на бедър.

 

От снежна степ щом духне вятър

и двама с теб – игра в театър.

 

Присядам аз до теб в креслото –

платен хазарт – игра на тото.

 

Завесата щом се открие,

намествам се и длани трия.

 

Играчките държа в торбата,

а пачките – до мен – в подплатата.

 

Подаръци – ако заслужат –

без данъци снежанки трудят!

 

Към голите – Адам и Ева,

от клоните змията гледа.

 

На бор с тамян щом замирише,

то всяка свян ще падне свише.

 

Когато гонг удари края,

с шезлонга си ще литнем в рая,

 

в простора син, дълбок и ведър

и онзи дим с контур на бедър.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??