Dec 19, 2019, 10:23 AM

Коледно вълшебство 

  Poetry
681 0 0

Вълшебен сън. Дочувам звън

на сребърни звънчета.

Вълшебна нощ. Рояк звезди

ни гледат от небето.

 

Свята нощ – родил се е Христос.

Божий син слезе

тук при нас –

долу на земята.

 

Грее в светлини празничната нощ.

Коледно дърво се кипри в тъмнината.

Усмивки озаряват детските лица.

Любимите играчки са вече под елхата.

 

И масата е пълна с гозби, с благодат.

Бъдникът догаря тихо във огнището.

Ето коледари чукат на врата,

изпълва се домът със вяра и надежда.

 

Вълшебна нощ! Свята нощ!

Отново се роди Богът – Слънце

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??