Feb 12, 2012, 12:52 PM

Колко е хубаво да се усмихваш 

  Poetry
766 0 0

Колко е хубаво да се усмихваш

и слънце в душата ти да грее,

бурята с лъчи да прогонваш,

светлина сред облаци да рее.

Колко е хубаво да се усмихваш!

Пътя, знай, сам си избираш,

днес си кажи: Аз искам и мога!

Избери усмивката вместо тревога.

Утре кажи си: Аз съм щастлив! -

пак с усмивка крачи по пътя трънлив.

Не се цупи, не се гневи,

не падай духом, не се мръщи!

Пътя, знай, сам си избираш,

дали да се усмихваш или да тъжиш,

дали любов сърцето ти да топли

или омраза отровна да го чопли.

Пътя, знай, сам си избираш -

дали да се усмихваш или да плачеш.

Всичко в миналото остави,

прости, по-добре и забрави.

Обърни лик към светлината,

с усмивка отчупи късче от дъгата,

след бурята слънце изгрява -

да ни стопля и озарява.

Колко е хубаво да се усмихваш

и в ръката дъгата да стискаш.

От сърце си го пожелай,

повярвай и мечтай!

© Фей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??