Jun 22, 2015, 5:33 PM  

Конче мое! 

  Poetry » Civilian
581 0 17

Конче мое! В трепети събудено!
Светлия ми порив утоли!
Вече те възсядам, изумрудено,
в утрото, при първите петли.

 

Пак летим към изгрева, двамината.
Пламъчни от зов неукротен.
Там, където огънят и синьото,
бурно се преливат като ден.

 

В гривата ти, слънчево погалена,
спомените вятърът шепти.
Радостта ми, утринно разпалена,
в тропота задъхана трепти.

 

И ме смайват кремъчни копитата
с още незабравени лета.
Стомната си спомням, неизпитата,
някъде сред златните жита.

 

Влюбеното реене на птиците
в бистрата до вечност синева.
Топлата омая на къдриците
с мирис на омачкана трева.

 

Конче мое! В трепети орисано!
Ти ли в мен косите посребри?
Може би си чудо... Недописано.
В утрото, при ранните зори...

 

(Търсач на бисери)

© Ясен Ведрин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??