Mar 13, 2010, 12:55 PM

Копнеж 

  Poetry » Other
555 0 0

Какво не прави с нас копнежа
в пещта да калим своята гръд,
така силна, безсмъртна
и красива като златната ръж.
С пепел всеки да играе умее,
малцина посмяват безгрижно
в огъня тлеещ да пристъпят,
бездънната пропаст да прескочат.
Вървете, скочете!
Широко ръцете си алчни разперете -
накрая мечтите на дъното оставете -
лежащи, безжизнени до погубени останки от души.
Колко жар изгаря черните ви,
досущ въглен очи...
Ни смях там отеква,
ни плач скръбен и стонен -
тишината тук цар е все -
от лукавец по-вероломен.

© Екатерина Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??