Nov 23, 2007, 9:00 AM

Коридора на живота 

  Poetry » Love
956 0 7

 

Вървя по коридора на живота свой,
хванал здраво съдбата си в ръце,
по стените виждам капки от голям порой,
капки от сълзи и смях по моето лице.

Въздишка тежка, след това усмивка нежна,
любов, омраза и безкрайно черен фон,
замръзнала в забрава мисъл мигновена,
а след миг съм в битка със суровия армагедон.

Продължавам пак по коридора без да спирам,
през галерия от спомени и бъдещи дела,
по платната бели картините рисувам,
днес в красива, утре в грозна светлина.

Живея бързо и декори пренареждам,
като сценарист с мастилено перо,
спектакъла на тази крачка аз написвам
и пристъпвам плахо пак към следващо платно.

Вървейки пак през коридора на живота,
аз видях задъхан огледало,
огледалото незнаещо дори и нота,
но със странна песен то ме призовало.

" - Хей, човече, я ела за миг при мене,
ела и виж, каква е твоята съдба,
виж какво си правил през изминалото време
и какво си сътворил на таз Земя!"

Притихнал аз пристъпих бавно
и докоснах плахо своя образ блед,
с пръст преминах по лицето равно,
там на огледалото, сковано в лед.

Раздели, срещи, неизказани слова
препуснаха неимоверно във екрана огледален,
любов, омраза и разбити в скръб сърца
потекоха без спир в сценария брутален.

Стреснато отсъпих аз назаде
и погледнах към екрана отдалеч,
но във него образ на момиче се подаде,
очертано ярко във сърцето, като с меч.

Скръб и радост в образа се сляха
и той, тъй нежно, с моята душа се сля,
разделите и мъките в миг побледняха
и славей песен в моята душа запя.

Обърнах се и продължих по коридора,
рисувайки декори и платна,
в тях пленявах образи на разни хора,
но вече в тях оставях място и за тебе -
моята мечта!

© Станислав Статев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??