May 16, 2012, 4:34 PM

Коя рибарка е и кой ловец 

  Poetry » Love
422 0 0

Коя рибарка е и кой ловец?
Аз съм рибка, а ти какво си?
На свобода съм аз творец,
но към мрежите ме носи.

Какво е нежност и какво е страст!?
Нежност е да даваш, да приютяваш.
Страст да взимаш всяка малка част,
да крадеш и да се наслаждаваш,
че го имаш, че го искаш и че той ти дава,
даже иска да си ти, в теб желание да гори.
Знае, че като се умориш, той ще получава,
но желае да си щастлива - огъня да съхрани.

Как след туй да не заболи, ако го загубиш,
изцедила всичко хубаво от него, жадна
искаш още от живота, без да се потрудиш.
Губиш всичко онова, което имаш – гладна,
не само жадна и така до следващия пир.
Мрежата оплела като изкусен риболовец,
с нежност я поляла в необятна шир.
Попадаш ти самата в прицел на ловец
и не е лесно да избягаш, събрала красота,
топлина на друг не дала, сега си жертва
на собствения си стремеж, на наглостта
да пристига, да събира той кога е жетва.

Е, има и рибарки, и ловци,
също градинарки и творци.
Има и неподозирани таланти,
но светът е пълен и със аванти.
Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??