Nov 2, 2024, 10:37 PM

Крадци 

  Poetry » Civilian, Other
49 0 0

 

Крадци

 

Крадци крадат ме всеки божи ден.

Безбожници.

Всичко крадат: песните, дрехите,

коня с каруцата, пътищата, земята,

водата и занаята.

Останаха ми : гласът ми,

 гордост,

вярата

 и надеждата.

Искат да изчезне гласът ми.

Гласът обаче не иска !

Искат да си отиде гордостта ми ?

Гордостта ми обаче не иска !

Искат да си сменя вярата.

Вярата обаче не иска !

Искат да съм без надежда!

Надеждата обаче не иска !

 

И колкото ме крадат, повече осиромашават,

 губят гордост, забравят думи, песни, пътища.

 И вярата си забравят,

и за да не губят надеждите си,

 пак са завръщат - за поредното грабене.

 

Елате, щом искате- и в нощ, и в ден !

 Аз имам. Не се притеснявайте, вземайте !

Но

не ме питайте после

 защо пак сте по-бедни от мен !

+

Стоян Д. Стоянов - Будаков

© Стоян Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??