Sep 17, 2021, 8:32 PM  

Крадец в храма 

  Poetry » Phylosophy
218 2 2

КРАДЕЦ В ХРАМА

 

Нощеска Господ е сънувал,

че някой е ограбил храма

и свил е сребърната утвар,

и плащеницата я няма,

издрал е вехтите икони,

избил е златните витражи.

Дали тополата на двора

кой бил е може да ми каже?

Какво крадецът си е купил

с открадното – аз не зная.

Валят през срутения купол

безброй звезди, дошли от Рая.

И Господ Бог ще се събуди,

ще влезе – светъл! – във душите

на низши, просяци и луди –

които чакат го честити.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??