Jul 7, 2009, 11:14 AM

Крадла 

  Poetry » Love
706 0 9
Открадна сърцето ми, крадла такава!
И защо точно ти? И защо моето точно?
Дай да видя ръката ти - колко ли си ги събрала?
Дай да видя очите ти - случайно или нарочно?

Очите, очите! Виновни в действителност те са!
И крадат, и се хвалят под път и над път!
Целият свят да узнае, че ти си крадецът!
Хем ти си крадецът, хем аз да отида на съд.

Дето ти си ми съдник и само ти моя защита.
Защото не вярвам в Божия съд, нито в човешки.
И присъдата знам. Но, Господин съдия, да попитам:
като нямам сърце, защо е в гърдите ми тежко?

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??