Nov 3, 2010, 12:19 PM

Красива 

  Poetry » Other
640 0 7

Понякога е толкова красива,

че в гърлото засяда и боли,

и на юмрук сърцето ми се свива,

и пепел пари моите очи.

 

И виждам я, и чувствам я в кръвта си

как стъпва с неродени стъпала,

как се усмихва с неродени устни

и шепне неизказани слова.

 

Почти я имах, мигом я докоснах,

в единствен миг, а после пустота.

И празни онемяха мойте пръсти,

а под сърцето легна тишина. 

 

И само в някой тих среднощен приплак

зад болните клепачи на съня

я виждам. И е толкова красива

почти родената ми дъщеря.

 

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??