КРАСОТА ИЛИ УМ
Красота изкусителна да предложа не мога.
Различна е много човешката хубост.
Друга сила имам, дарена от Бога,
но, вярвай, тя също довежда до лудост!
Да те водя, аз мога, из гъсти дъбрави,
на очите ми черни да тънеш в дълбоки недра...
Всяка друга, аз зная, за миг ще забравиш,
макар да е с дълги и стройни, прекрасни бедра!
Увлечен в словата ми, свойте мисли разпръснати
едва ли ще можеш накуп да сбереш.
А пък твоите мъжки, треперещи пръсти
издават към мене неистов копнеж...
И макар да не пърхам превзето със мигли
аз пак те разтърсвам и карам сърце да прескача...
Смущаващо някак и... неловко е, мили,
да... , умът ми като остър бръснач е.
И поставям пред теб таз дилема отново
да избираш по външност, по душа или ум;
да улавя сърцето онзи полъх любовен
наситен със нежност, с финес, а не просто с парфюм!
© Анахид Чальовска All rights reserved.